Централният парк на Велинград става пазар, на който ще бъдат

...
Централният парк на Велинград става пазар, на който ще бъдат
Коментари Харесай

Централният парк на Велинград става пазар, поставят 22 павилиона

Централният парк на Велинград става пазар, на който ще бъдат сложени 22 павилиона в разнообразни размери поради идния ремонт на улиците в центъра на СПА столицата на Балканите и площад „ Николай Гяуров ”. Предложената от екипа на кмета доктор Костадин Коев скица за разполагането на краткотрайните търговски обекти бе гласувана единомислещо от старейшините в локалния парламент, откакто преди този момент бе утвърдена и от Експертния съвет по устройство на територията.

 Централният парк на Велинград става пазар, слагат 22 павилиона

Схемата е съобразена с всички стремежи на търговците наематели и с достъпа до вода, канализация и електрическа енергия. От управлението на Народно читалище “Отец Паисий-1983 ” предложиха част от павилионите да бъдат сложени в неговия имот против наем, само че това може да стане единствено след приемане на позволение от НИНКН (Националния институт за недвижимо културно наследство), защото постройката е монумент на културата. Ако такова позволение бъде обещано, броят на павилионите може да надвиши 30.

Намерението на Община Велинград е всички павилиони да имат идентична визия – дървени къщички, каквито бяха сложени на площада по време на Коледния базар през декември 2016 година Собствениците на железни павилиони, които в този момент са наематели на петна на площада, ще би трябвало да се разделят с тях. Общината към момента обмисля дали да построи бъдещите дървени къщички за своя сметка и да ги отдава чартърен, защото в противоположен случай мъчно ще има идентични по външен тип търговски обекти. Ще се търси и мнението на наемателите и в случай че се стигне до консенсус с тях, направата на къщичките да е грижа на една избрана компания.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР