Централният градски площад в Бургас Тройката“ става арена за среща

...
Централният градски площад в Бургас Тройката“ става арена за среща
Коментари Харесай

Легендата на българския футбол Христо Стоичков представя книгата си в Бургас

Централният градски площад в Бургас „ Тройката “ става сцена за среща на легендата на българския футбол Христо Стоичков с фенове и бъдещи футболни очаквания от морския град. На 27 май 2023 година, от 15.00 часа, Камата ще даде началото на футболен шампионат за деца, родени до 2014 година, които ще покажат футболните си умения на централния площад в Бургас. В шампионата ще се включат тимовете на ФК „ Бургас спорт “, ФК „ Нефтохимик “, ФК „ Черноморец 1919 “ и ДФК „ Звездичка “, които ще изиграят 4 футболни срещи. След последния съдийски сигнал, към 17.30 ч., участниците ще бъдат наградени от Христо Стоичков и кмета на община Бургас Димитър Николов.

По време на събитието Камата ще отдели време и внимание на всички, пристигнали да се срещнат с него като част от турнето за показване на книгата му „ Христо Стоичков. Историята “. Първите 500 от почитателите ще имат опция да получат книгата като подарък от самия Христо Стоичков, обезпечен от сътрудниците в организацията на събитието - TRIA CITY CENTRE. Събитието се организира с поддръжката на Община Бургас.
-->
„ Христо Стоичков. Историята “ е откровената изповед на един от най-обичаните български футболисти, написана в съавторство с известния състезателен публицист Владимир Памуков и оповестена от издателство „ Софтпрес “. С рекорден тираж от над 70 хиляди копия, книгата се наложи като безспорен бестселър измежду родните читатели и към днешна дата оглавява класацията за най-продаваните биографични книги в България. На извънреден интерес отвън границите на България се радват и изданията на „ Историята “ на британски, испански и полски език - в превод на Том Филипс, Мария Вутова и Агнешка Хмеловец. А аудиокнигата, чиито права бяха закупени в невиждан за България контракт сред „ Софтпрес “ и издателство №1 в света – Penguin Random House, може да бъда слушана от всички испаноговорящи посредством платформата на Amazon Audible с гласа на самия Стоичков.

„ България за мен значи Христо Стоичков. Той е неоспорим занаятчия на красивите голове, само че аз не го доведох в " Барса " поради тях, а поради характера му. Надъхан, упорит, гладен за победи! Имах потребност тъкмо от подобен състезател с цел да направя Дриймтим, по който света да въздиша. “ - Йохан Кройф, легенда на международния футбол и татко на Дриймтим на „ Барселона “

Биографията „ Христо Стоичков. Историята “ споделя в първо лице за достиженията на един от най-успелите футболисти в спортната история. Книгата наблюдава дългия път, който Христо Стоичков извървява – от дребното игрище в родния му Пловдив, през опитите на комунистическия режим да му забрани да играе обичаната игра до оповестяването му за голмайстор на Световното състезание през 1994 година, спечелването на трофея „ Златна топка “ и одобряването му като топ състезател за „ Барселона “, съпровождано от аплодисментите на 100-хилядната аудитория на „ Камп Ноу “. Безкомпромисен и до болежка прям, именитият номер 8 споделя своята истина с хилядите читатели в България и по света.

Откакто бе оповестена биографията, Камата бе на национално турне в 14 български града и гостува зад граница в Лондон, Торонто, Чикаго, Варшава и Леон.

През април 2023 година по покана на ФК „ Барселона “ Христо Стоичков показа книгата си на испански и се срещна със своите почитатели в представителния почитател магазин на ул. „ Ла Рамбла “. Събитието бе несъмнено от домакините като най-успешното в категория “Meet&Greet ”. По време на престоя си в Барселона Камата се срещна и с учениците от Българското неделно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “, на което е съосновател.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР