Централните процесори AMD Ryzen Threadripper 2990WX и Ryzen Threadripper 2970WX

...
Централните процесори AMD Ryzen Threadripper 2990WX и Ryzen Threadripper 2970WX
Коментари Харесай

CorePrio силно увеличава бързодействието на 24 и 32-ядрените процесори AMD Ryzen Threadripper

Централните процесори AMD Ryzen Threadripper 2990WX и Ryzen Threadripper 2970WX оферират колосална изчислителна мощ с помощта на огромния броя ядра. Но се оказа, че в някои логаритми и задания в средата на операционната система Windows, тяхната продуктивност пада по-ниско от 16-ядрените процесори и даже от 12-ядрените чипове AMD Threadripper от първо потомство.

Специалистите от известния уеб запас Level1Tech направиха огромно проучване, от което се разбра, че проблемите с продуктивността на процесорите Ryzen Threadripper WX се дължат на неточности в ядрото на Оценка за съвместимост Windows, а не на архитектурата и дизайна на новите HEDT процесори, пропускателната дарба на паметта или версията на операционната система. Интересно е, че в Linux дистрибуциите сходни проблеми няма.



Анализирайки получените данни, експертите на Level1Tech сътвориха помощната стратегия CorePrio за потребителите с Ryzen Threadripper WX . След нейното пускане, архиваторът 7-zip стартира да работи съвсем двойно по-бързо (MIPS от 41 000 нараства до 70 000). В Linux, 7-zip демонстрира повече – 90 000 MIPS. С CorePrio, системата за рендиране Indigo стартира да работи над два пъти по-бързо.



Повече детайлности и механически аспекти могат да се намерят в уеб страницата Level1Tech. Добра проява е и клипът на специалистите. Сега редът е на Microsoft, който да би трябвало да показа нужните пачове и обновявания.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР