Централните гръцки медии отделят внимание на участието на българския премиер

...
Централните гръцки медии отделят внимание на участието на българския премиер
Коментари Харесай

Гръцките медии за откриването на терминала в Александруполис и Кирил Петков

Централните гръцки медии отделят внимание на присъединяване на българския министър председател Кирил Петков в формалния старт на терминала в Александруполис, както и изказаните от него позиции за енергийна самостоятелност на балканските страни от съветския газ.

Гръцката държавна телевизия НЕТ излъчи непосредствено церемонията по старта на терминала за полутечен газ в Александруполис. Обръщението на българския министър председател Кирил Петков също беше излъчено в централната емисия.

Телевизия " Скай " включи в новините репортаж от изявлението на премиера Петков, че на съветската инвазия и напън страните от Европа могат да се опълчват само дружно.

Електронното издание на вестник " Нафтемборики " разгласява изявлението на българския министър председател, че " плаващият терминал до Александруполис е освен енергиен, само че и геополитически план ".

Вестник " Прото тематика " слага акцент върху визията на българския министър-председател за историческото значение на газовия терминал и изразената благодарност за помощта на Гърция в този миг посредством потребление на потенциала на терминала на остров Ревитуса за доставяне на България с природен газ.

Всички гръцки медии акцентират, че измежду акционерите на терминала Александруполис е България с дял от 20%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР