Централните банки предприеха действия в световен мащаб, за да поддържат

...
Централните банки предприеха действия в световен мащаб, за да поддържат
Коментари Харесай

Централните банки ще стимулират потока от щатски долари на фона на безпокойството на пазара

Централните банки започнаха дейности в международен мащаб, с цел да поддържат кредитния поток след безреден интервал в банковия бранш на Съединени американски щати и сливането на „ Credit Suisse “, написа „ BBC “.

Шест централни банки, в това число „ Bank of England “, оповестиха, че ще усилят потока на щатски долари през световната финансова система. В неделя затруднената „ Credit Suisse “ беше погълната от UBS в договорка, подкрепена от швейцарското държавно управление. Споразумението за „ суап линия “ за ликвидност в щатски долари ще влезе в действие от понеделник.

В изказване Банката на Англия, Банката на Япония, Банката на Канада, Европейската централна банка, Федералният запас на Съединени американски щати и Швейцарската национална банка стартираха координирани дейности за „ възстановяване на даването на ликвидност “ . В известието се споделя, че то служи като „ значим защитен механизъм за облекчение на напрежението на световните финансови пазари “ и за понижаване на въздействието върху предлагането на заеми за семействата и бизнеса .

Вместо да вземат заеми на свободния пазар, английските банки ще могат да се обръщат непосредствено към „ Bank of England “, а тя ще взема заеми от Федералния запас на Съединени американски щати. Той ще работи по същия метод за банките в еврозоната , Канада, Япония, Швейцария и Съединени американски щати. Банките ще имат всекидневен достъп до това финансиране .

Споразумението, признато по време на финансовата рецесия от 2008 година и пандемията от Коронавирус, ще стартира в понеделник и ще продължи до „ минимум до края на април “, изясни „ Bank of England “.

Глобалните банкови акции се сринаха след колапса на „ Silicon Valley Bank “ /SVB/, макар уверенията на президента Джо Байдън, че Съединени американски щати ще създадат „ всичко належащо “, с цел да защитят банковата система. След колапса на SVB, по-малката „ Signature Bank “ също изчезна и „ First Republic “ се нуждаеше от избавяне .

Дъщерно сдружение на „ New York Community Bancorp “ – „ Flagstar Bank “ – реализира договорка с регулаторите за закупуване на активи на „ Signature Bank “, заяви Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) на Съединени американски щати в неделя. Сделката включва съвсем всички депозити на „ Signature Bank “, някои от заемите ѝ и всичките 40 нейни някогашни клона.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР