Централната избирателна комисия (ЦИК) регистрира промяна в състава на коалиция

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) регистрира промяна в състава на коалиция
Коментари Харесай

Продължаваме промяната ще участва на изборите като партия в състава на коалиция с Волт и СЕК

Централната изборна комисия (ЦИК) записва смяна в състава на коалиция " Продължаваме Промяната ", като включи партия " Продължаваме Промяната ". Това се показва в решение на изборната комисия от през днешния ден.

Коалицията и партията са показани от Кирил Петков и Асен Василев.

На 17 август ЦИК записва коалиция " Продължаваме Промяната " за присъединяване за предварителните парламентарни избори на 2 октомври в състав с партия " Волт " и партия " Средна европейска класа ", защото по това време партия " Продължаваме промяната " към момента нямаше правосъдна регистрация като партия. Тогава Кирил Петков и Асен Василев използваха досегашните си сътрудници от Волт и СЕК, с цел да избегнат риска да не вземат участие във вота на 2 октомври. Политическа партия обаче в точния момент се оправи с процеса на регистрация.

Срокът за промени в състава на записана за изборите коалиция изтича на 27 август. Документите на партията бяха подадени от пълномощника Николай Минчев - някогашният ръководител на Народното събрание, който е в управление на Политическа партия.

С днешното решение на ЦИК коалиция " Продължаваме промяната " става трипартийна.

Формацията на Петков и Василев към този момент ще може да получава непосредствено полагащия й се дял от дотацията, която страната изплаща на параламентарните политически сили. В предходното 46-о Народно заседание съвсем цялата дотация отиваше в един от някогашните им сътрудници в обединението - лявата партия " Политическо придвижване Социалдемократи ". Петков и Василев се разделиха със социалдемократите преди вота, като резервираха връзката си с " Волт " и СЕК. Причината за развода не беше разкрита, само че, съгласно " Сега ", може да има нещо общо с обществено огласената позиция на лявата партия против даването на военна помощ на Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР