Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви местата в държавите, в които

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви местата в държавите, в които
Коментари Харесай

ЦИК обяви местата за образуване на служебни избирателни секции в чужбина

Централната изборна комисия (ЦИК) разгласи местата в страните, в които ще се образуват по този начин наречените служебно разкрити изборни секции, оповестява БНР.

 

Одобрен е и лист на местата, в които на извършени до 5 години преди идния избор на 2 април е имало секция, в която са дали своят вот не по малко от 100 гласоподаватели.

Изборният закон задължава ЦИК да уточни тези места. Определянето на изборните секции ще стане с приемането на решение на ЦИК на по късен стадий.

Също от през днешния ден стартират работата си и назначените от ЦИК 31 Районни изборни комисии (РИК) в страната.

Местата, в които зад граница следва да бъдат разкрити секции в посолства и консулства на страната ни за вота на втори април са общо 85, само че за 26 от тях външното ни министерство има съображения да не бъдат разкривани секции за гласоподаване по аргументи, които следва да бъдат прегледани от ЦИК, преди да се вземе окончателното решение. Но измежду тези 26 места са посолството ни в Украйна, консулството в Одеса, дипломатическите ни задачи в Афганистан, Ирак, Иран Индонезия, Либия, Сирия, Палестина, Виетнам, Мексико, Куба, консулството в Екатеринбург - Русия, задачата ни към непрекъснатото посланичество на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

В обособен лист ЦИК показва и местата с дали своят вот над 100 гласоподаватели на предишни избори от последните 5 години. Да се посочат тези места е записано в изборния кодекс.

Най-много са тези секции в Турция 155, Англия 117, 99 са те в Германия, 57 в Испания, Съединени американски щати - 38, 25 са в Гърция, 21 в Нидерландия, Италия – 18.

Част от места от този лист са посочени за откриване на секции под изискване, тай като приемащата страна би трябвало да даде единодушие, каквито са случаите с Германия, Италия, Норвегия, Франция, Канада. Това утвърждение би трябвало да бъде обещано не по късно от 16 март.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР