Централната избирателна комисия (ЦИК) назначи първите общинските избирателни комисии (ОИК)

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) назначи първите общинските избирателни комисии (ОИК)
Коментари Харесай

ЦИК назначи първите общинските избирателни комисии за вота на 29 октомври

Централната изборна комисия (ЦИК) назначи първите общинските изборни комисии (ОИК) за локалния избор на 29 октомври на свое съвещание през днешния ден.

Общо назначените ОИК са 12. Те са в общините Костинброд, Севлиево, Трявна, Ямбол, Баня, Лясковец, Павел баня, Якимово, Стамболово, Опан, Бобов дол, Стамболово.

Според Изборния кодекс ЦИК назначава ОИК не по-късно от 50 дни преди изборния ден. В случая това е до 8 септември в това число. До 28 август при кмета на съответната община би трябвало да се проведат съвещания за съставянето на ОИК. В същия период, когато е реализирано единодушие сред участниците в консултациите, кметът на общината показва на ЦИК документално предложение за състава на ОИК. Ако не е реализирано единодушие, кметът на общината изпраща до ЦИК направените оферти за членове на ОИК.

Областният шеф прави предложение до ЦИК на база предложенията от извършените съвещания при кмета на общината, в случай че той не е направил предложение до ЦИК за състав на ОИК. Това се случва до 6 септември, според хронограмата на ЦИК за вота през октомври.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР