Централната избирателна комисия също е сезирана за публикацията на бившия

...
Централната избирателна комисия също е сезирана за публикацията на бившия
Коментари Харесай

И ЦИК ще проверява признанията на Чингарова за фалшификация на изборите в Пловдив

Централната изборна комисия също е сезирана за обявата на някогашния ръководител на Общинската изборна комисия в Пловдив - Деница Чингарова. Вчера тя разгласи във Facebook, че е била „ принудена със опасност към децата си, да фалшифицира изборите в интерес на Иван Тотев, Костадин Димитров и Димитър Колев “ през 2015 година

Сигналът до ЦИК, както и до прокуратурата е подал и депутатът от Българска социалистическа партия Иван Петков.

Според него статусът на Деница Чингарова е изключително притеснителен, в качеството ѝ на ръководител на Общинската изборна комисия в Пловдив, когато е отговаряла за провеждането на локалните избори в града под тепетата през 2015 година и е била назначена от квотата на ГЕРБ. На тези избори точно Тотев беше определен за кмет на Община Пловдив за втори мандат с към 1% разлика пред другия претендент Славчо Атанасов, написа в сигнала си до ЦИК Иван Петков.

От своя страна Иван Тотев съобщи, че ще съди Чингарова за уронване на авторитет.

„ Много е забавно държанието на господин Тотев, който знае, че в никакъв случай не е печелил избори! “, реагира на новината юрист Чингарова.

Районната прокуратура разпореди инспекция по случая на отдел „ Криминална полиция “ в Пловдив с оглед осъществено закононарушение за насила посредством заплашване или корист с власт.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР