Централната избирателна комисия изпраща писмо до здравното министерство, в което

...
Централната избирателна комисия изпраща писмо до здравното министерство, в което
Коментари Харесай

ЦИК със запитване към здравното министерство: Може ли и застъпниците да се ваксинират?

 Централната изборна комисия изпраща писмо до здравното министерство, в което слага въпрос дали може покровителите, наблюдаващите и пълномощниците също да бъдат включени в националния имунизационен проект и да бъдат имунизирани преди изборите. Това реши комисията на днешното си съвещание.

Въпросът към този момент е поставян от изборните комисари, само че защото няма отговор, а в ЦИК идват доста запитвания от покровители и наблюдаващи, те взеха решение да изпратят ново питане до здравните управляващи.

Според Ивайло Ивков обаче няма по какъв начин да се направи сходна организация, защото покровителите се записват до 3 април, т.е. до самия избирателен ден и надлежно няма време за слагане на ваксини.

Същият е срокът за регистрация на наблюдаващи и пълномощници. Затова Ивков гласоподава " срещу " изпращането на писмо до здравното министерство.

Всички 9600 машини за гласоподаване към този момент са доставени, стана ясно по време на съвещанието на комисията.

По-късно през днешния ден ЦИК ще се срещне с представители на Националното съдружие на общините у нас, с цел да разиска с кметовете организацията на изборите
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР