Прочутият паметник на Альоша символизира победата на доброто над злото.

...
</TD
>Прочутият паметник на Альоша символизира победата на доброто над злото.
Коментари Харесай

В Пловдив прекъснаха преводача на Митрофанова, речта звуча само на руски

Прочутият монумент на Альоша символизира успеха на положителното над злото. Това сподели при започване на приветствието си по случай 79 година от успеха над хитлерофашизма изключителният и пълномощен дипломат на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Дипломатът стартира словото си с превод на български език, само че след призоваване от присъстващите на поклонението жители продължи на съветски. Ето част от изявлението й:

" Днес загатваме руските бойци освободители и воините от освободителната войска в България, всички доброволци, които обезпечиха успеха в тази кръвопролитна битка.

От 1945 година до през днешния ден се смениха няколко генерации, само че паметта за събитията от Великата отечествена война остана жива.

Разгромът на нацизма стана епохално събитие за целия свят, а за нашата страна – празник на избавление от смъртна заплаха.

Днешното отношение към Втората международна война показва, че нацизмът беше надвит, само че не и погубен. Той прераства в русофобия, героидизация на фашистки нарушители, неуважение на ролята на Организация на обединените нации и интернационалното право. Отделни страни не просто пренаписват историята, а одобряват идеологията и методите им (б.а. - на фашистите). Като страна, която най-вече е потърпевша от нацизма, наш дълг е да не допуснем разпространяването му.

9 май остава светла дата, празненство на живота, свободата и справедливостта. ".

След словото на Нейно превъзходителство от името на формалните лица бяха положени венци и цветя пред паметника Альоша. Гражданите извиха дълга опашка с цел да слагат букети в символ на поклонение. През цялото време звуча съветска военно-патриотична музика.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР