Централна тема по време на предстоящата обиколка в Европа на

...
Централна тема по време на предстоящата обиколка в Европа на
Коментари Харесай

Нетаняху тръгва из Европа за разговори по иранската криза

Централна тематика по време на идната обиколка в Европа на израелския министър председател Бенямин Нетаняху ще бъде обстановката към Иран. Нетаняху ще посети Германия, Франция и Англия. Целта на обиколката си разгласи самият израелски министър председател, преди да отлети през днешния ден за Берлин, съобщи БГНЕС.
„ Отправям се на значима аудиенция в Европа, където ще се срещна с трима водачи (канцлера на Германия Ангела Меркел, президента на Франция Еманюел Макрон и английския министър председател Тереза Мей - бел. ред.) и ще беседвам по два казуса: Иран и Иран “, сподели Нетаняху. „ Трябва да продължим натиска върху Иран за неговата нуклеарна стратегия, належащо е да се сложи бариера на пътя на иранската експанзия в района, изключително във връзка с опитите за основаване на ориентирано против Израел военно наличие в Сирия. В това отношение се надявам да бъда дефинирана обща политика “.
От кабинета на Нетаняху оповестиха, че в понеделник той ще се срещне с Меркел, във вторник ще беседва с Макрон, а в сряда – с Тереза Мей. В Лондон израелският министър председател ще има диалог и с английския външен министър Борис Джонсън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР