Централата на северното крайбрежие на Япония в Ниигата е единствената

...
Централата на северното крайбрежие на Япония в Ниигата е единствената
Коментари Харесай

Оперативната забрана на TEPCO е вдигната, поставяйки я една крачка по-близо до рестартирането на реакторите в Ниигата

Централата на северното крайбрежие на Япония в Ниигата е единствената работеща нуклеарна електроцентрала на TEPCO, откакто земетресението и цунамито през март 2011 година извадиха от строя нейната централа Фукушима Даичи на интервенцията. Сега компанията е обременена с възходящите разноски за извеждане от употреба на централата във Фукушима и компенсиране на жителите, наранени от бедствието.

Агентската организация за контролиране наложи невиждана възбрана на оператора през април 2021 година след разкритията за поредност от небрежни антитерористични ограничения мерки в завода Kashiwazaki-Kariwa на TEPCO, най-големият нуклеарен енергиен комплекс в света, включващ седем реактора.

Заводът Kashiwazaki-Kariwa беше отчасти развален при земетресение през 2007 година, което провокира съмнение измежду локалните общини. Катастрофата от март 2011 година аргументи прекъсване на всичките 54 реактора, които Япония имаше преди злополуката във Фукушима, и накара операторите на комунални услуги да изведат от експлоатаци...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР