Центърът за върхови постижения по информатика и комуникационни техлогии на

...
Центърът за върхови постижения по информатика и комуникационни техлогии на
Коментари Харесай

Центърът за върхови постижения по информатика при БАН представя резултатите от ключов проект

Центърът за върхови достижения по информатика и информационни техлогии на Българската академия на науките /БАН/ ще показа резултатите от значим план . Той е финансиран по оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ от Европейския фонд за районно развиване.

Уникалният инфраструктурен комплекс за цифрова промяна и високопроизводителни пресмятания, построен с потребление на най-съвременни технологии, включва: петаскейл суперкомпютър ХЕМУС, система за предпазване на данни, центрове за разработка на приложения и лаборатория за 3D цифровизация и микроструктурен разбор .

Пресконференцията ще се организира на 17 ноември от 11:30 ч. в Лабораторията по 3D цифровизация и микроструктурен разбор на Центъра, ситуирана в Института по осведомителни и информационни технологии, Научен комплекс – 1 на Българска академия на науките, ул. Акад. Георги Бончев, блок 2.

В 12:00 ще стартира визитата в Лабораторията на Еврокомисаря за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова.

По време на събитието ще бъде демонстрирана работа с най-съвременни средства за 3D цифровизация като системи за лазерно сканиране и компютърна томография, както и резултати от извършени проучвания.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР