Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград

...
Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград
Коментари Харесай

Организират ученически конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“

 %d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81 Центърът за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград взаимно с Дирекция „ Национален парк „ Рила “, Националния замък на децата, РУО – Благоевград, провеждат Национален училищен конкурс „ Национален парк „ Рила “ – прочут и чужд “.

В състезанието могат да вземат участие възпитаници от І до ХІІ клас от цялата страната. Направленията, в които участниците могат да се съствзават, са разграничени в няколко категории. В категория рисунка учениците са разграничени на две групи, едната група е за деца от І – ІV клас, втората група е за школници V до XII клас. Втората категория, която уредниците са определили е за феновете на литературното творчество. Тук учениците също са разпределени в две групи. Едната е на тематика роман, а съревноваващите се би трябвало да са V – VІІ клас. Другата категория е есе – за възпитаници от VIIІ до ХІІ клас. И последната форма за присъединяване в състезанието е извънредно атрактивна и вдъхновяваща, категория снимка. В нея присъединяване могат да вземат всички искащи от I до XII клас.

Крайният период за изпращане на творбите е 10.11.2017 година (петък) на адрес: 2700 Благоевград, ул. „ Бистрица ” № 1 /Младежки дом/, п.к. 152, ЦПЛР-Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград.
Организаторите са подготвили и голям брой награди. За всяка категория от състезанието „ Национален парк „ Рила “ – прочут и чужд “ ще бъдат връчени по една първа, втора и трета премия (диплом и предметна награда), като са планувани и поощрителни награди.

На 24 ноември (петък) в Благоевград ще се състои награждаването на спечелилите, а в същото време с него ще бъде открита галерия с рисунки и фотографии взели участие в състезанието.

Конкурсът, който бе с районен статут, се организира за девета поредна година. Предвид огромния интерес на деца, ръководители и родители по тематиката „ Национален парк „ Рила “ – прочут и чужд “. уредниците от Дирекция „ Национален парк Рила “ и Община Благоевград, в партньорство с други организации и институции го реорганизираха в Национален и под този статут се организира за трета година.

Основните цели на състезанието са да се обогати екологичното обучение и се засилва креативното мислене на учениците посредством създаването и представянето на истински екологични хрумвания. Той би трябвало да ускори интереса на младежите към проблемите на екологията и опазването на околната среда посредством потребление на художествените средства и компютърните технологии и да спомага за образуването на интензивно гражданско държание и възприятие за отговорност за запазване на природата и биоразнообразието на територията на парка, както и да се разпространява неповторимото естествено благосъстояние на българската природа в Национален парк „ Рила ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР