Центърът на Русе се превърна във феерия като от филма

...
Центърът на Русе се превърна във феерия като от филма
Коментари Харесай

Дефект в ефект: Кой пусна поливната система в Русе и замрази площада в града?

Центърът на Русе се трансформира във приказност като от кино лентата " Замръзналото кралство ". Причината за непредвидената ледена приказка е пуснатата в деяние поливна система.

В четвъртък сутринта зелените площи в Градската градина бяха опаковани в ледени висулки, което провокира фотографи и майки с деца да вършат фотоси, с цел да запечатат хубостта.

 Ледена хубост в Русе Снимка: Емил Димитров

От камерите на общината излиза наяве, че се касае за механически проблем, сподели в „ Тази заран “ Златомира Стефанова, зам.-кмет на Русе.

Около 3 часа пръскачките са излезли на повърхността и се задействат сами. Заради ниските температури клапаните не са съумели да задържат водата.

Според общината не се касае за неточност в системата, а за съзнателно действие

„ Започва разпространяване на вода, само че за какво стартира – това към този момент е нещо, което към момента не сме открили. Разбрахме, че три от клапаните в централната част в шахтите са отворени. Не можем да разберем дали е човешка неточност, или някой преднамерено го е направил “, изясни Стефанова.

В края на октомври поливната система се зазимява, само че все пак тези три крана са били отворени.

„ По кое време е станало това към момента не може да се откри “, добави зам.-кметът на града.

Златомира Стефанова обясни, че съгласно специалисти няма да има проблем за растенията и няма да има потребност да се залесява още веднъж пролетта.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР