Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с

...
Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с
Коментари Харесай

Център за настаняване от семеен тип откриват в Кула

Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с психологични разстройства ще има в град Кула. Институцията ще бъде с потенциал 20 места и се чака да отвори порти на 1 ноември тази година.
Решението за основаването на центъра ще бъде гласувано в четвъртък от общинския съвет в Кула, според Националната карта на обществените услуги в сходство с предварителното утвърждение от Агенцията за обществено подкрепяне. В период от 7 работни дни от датата на влизане в действие на решението, същото се изпраща и на Агенцията за обществено подкрепяне и на Агенцията за качество на обществените услуги.
Социалната услуга " Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с психологични разстройства " се финансира от държавния бюджет, според Националната карта на обществените услуги или различен равностоен документ/акт до нейното приемане, регламентиращ обществената услуга като делегирана от страната активност с обезпечено финансиране, при изискване, че нужните средства за финансиране на обществената услуга са обезпечени според Закона за държавния бюджет на Република България за съответната календарна година.
За основаване на желаната услуга е належащо да бъдат обезпечени финансови средства в общ размер малко над 83 хиляди лв. на община Кула, според Закона за държавния бюджет или постановлението за неговото осъществяване. През 2022 година община Кула е получила и 1 302 800 лв. за застраховане на всички обществени услуги и асистентска поддръжка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР