Център за настаняване от семеен тип на възрастни хора с

...
Център за настаняване от семеен тип на възрастни хора с
Коментари Харесай

Откриват център за възрастни хора с деменция в Димитровград

Център за настаняване от фамилен вид на възрастни хора с деменция ще бъде построен в Димитровград. Той ще се реализира по план на стойност 554 850 лева

Кметът на община Димитровград Иво Димов ще подпише контракт през днешния ден за безплатна финансова помощ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014 – 2020 “ - „ Подкрепа за деинституционализация на обществените услуги за възрастни и хора с увреждания ”. По нея общината завоюва план. Изпълнението му е с дълготрайност 15 месеца, а центърът ще е в постройката на някогашната АТЗ болница.

Проектът включва строителство, ремонт, реорганизация, възобновяване на постройката за обществени услуги в общността, дворното пространство, доставка и монтаж на съоръжение и обзавеждане при обезпечаване на достъп за хора с увреждания до съответните пространства.

Етажът, който е очакван за потребностите на Центъра, ще бъде с самостоятелен независим вход от запад чрез ново стълбище, като достъпът за хора с увреждания ще се реализира по нова стоманобетонна рампа в западната част на постройката. На етажа са планувани 7 двойни стаи и една единична, всяка от които ще бъде със личен хигиеничен възел. Всички стаи са с южно ревю, насочени към паркова среда от високостеблена растителност. Предвидено е и помещение за обща дневна, оборудвано с ниска и висока мебел и тв приемник. Капацитетът на Центъра за настаняване от фамилен вид за възрастни хора с деменции е за 15 потребителя, за които се плануват 13 индивида обслужващ личен състав.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР