Ценко Чоков се връща в ареста. Домашният арестант, който преди

...
Ценко Чоков се връща в ареста. Домашният арестант, който преди
Коментари Харесай

Ценко Чоков се връща в ареста! Той не смята, че е нарушил правилата

Ценко Чоков се връща в ареста. Домашният задържан, който преди дни беше сниман в ресторант, ще се върне в килията за нарушение на изискванията на мярката за неотклонение. Оказа се, че някогашният кмет на Галиче е излизал постоянно със правосъдно позволение. А в този момент не схваща за какво отбиването му в ресторант да се нахрани е проблем.

От домашния арест към правосъдната зала Ценко Чоков потегли самичък. Нямаше полиция, която да го конвоира. Яви се в съда на личен ход с патерици.

" Аз не съм направил нищо, аз не считам, че е закононарушение човек да се нахрани. Престъпление ли е? ", попита Чоков публицистите.

Заяви, че в протокола, с който може да се движи, не написа час, само че написа мястото, до което може да отиде.

" Имам право да се нахраня като всеки човек. Всички, които са под домакински арест, нали  ги пускат отмора, нали обядват някъде, за какво не са в моята обстановка? ", попита Чоков.

Нарушил ли е разпоредбите Ценко Чоков трябваше са реши арбитър Георги Ушев - този, който му е дал разрешението да излезе на 17 декември. В разрешението обаче не написа дали на Чоков е неразрешено да сяда да яде в ресторант, написа, че е свободен да отиде на ортодонт.

" Аз не виждам какво съм прегрешил, ще ме изядете ", съобщи Чоков.

А дебатите в зала нарушил ли е Ценко Чоков разпоредбите продължиха три часа. Основният въпрос - откакто никой не му е забранил да сяда на ресторант, откакто маршрутът и часовете, в които да е на открито, не са конкретизирани, коя тъкмо наредба е нарушил Ценко Чоков

" Аз нямам никакви терзания, считам, че закононарушение не съм направил. Имам право на храна, отбих се за 15 минути, че ми падна захарта, че съм диабетик. Поръчах си храната, бил съм 15 минути, пих една чаша вода. Това беше, макар че говореха, че имало питиета, вода и едно кафе, и се прибрах ", съобщи Чоков.

Адвокатите на Ценко Чоков обявиха, че делото е предрешено. А простичката истина е, че Ценко Чоков е работил в границите на даденото му от арбитър Георги Ушев позволение.

Оказва се, че Ценко Чоков е излизал постоянно с позволение на съда. Както самичък сподели - най-малко по 15 дни месечно. Последните дати, за които е имал утвърждение - 17 декември, когато беше сниман в ресторанта, 19-ти и 20 -ти декември. А също и идващите 2,3,4 и 7 януари.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР