Цените на златото скочиха при отварянето на търговията в четвъртък

...
Цените на златото скочиха при отварянето на търговията в четвъртък
Коментари Харесай

Цената на златото счупи исторически рекорд

Цените на златото скочиха при отварянето на търговията в четвъртък след мрачния коментар на Федералния запас на Съединени американски щати и опцията за най-малко три понижения на лихвените проценти през годината, съобщава CNBC.

В утринните часове на деня цената на априлския фючърс върху златото на борсата Comex (подразделение на New York Mercantile Exchange) бе 2206,7 $ за тройунция. Той набъбна с 2,12% и актуализира историческия връх. Борсовата цена на златото счупи предходния връх на 6 март. Тогава цената на априлските фючърси на Comex за първи път надвиши 2153 $ за тройунция. Bloomberg отбелязва, че ползата на търговците към златото е зародил заради спекулации, че Федералната аварийна система на Съединени американски щати (FRS) може да премине към намаление на главния лихвен %, написа " Фокус ". 

Федералният запас на Съединени американски щати разгласява резултатите от съвещанието си за главния лихвен % в сряда, 20 март. Регулаторът реши да го резервира в диапазона 5,25–5,5% за пети следващ път. Около половината от членовете на Федералния комитет за отворен пазар означиха, че чакат дисконтов % от 4,5-4,75% до края на годината.

Освен това регулаторът преразгледа оценката си за положението на стопанската система, като уточни доста нарастване на броя на работните места в Съединени американски щати, което предотвратява охлаждането на пазара на труда: търсенето на служащи към момента надвишава предлагането, означи ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл. Прогнозата за напредък на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати за настоящата година също беше нараснала - от 1,4% на 2,1%.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР