Цените на златото постоянно достигат нови върхове всеки месец през

...
Цените на златото постоянно достигат нови върхове всеки месец през
Коментари Харесай

Новата треска за купуване на злато тепърва започва

Цените на златото непрекъснато доближават нови върхове всеки месец през 2024 година, защото благородният метал продължава възходящата си траектория в графиките.

Инвеститорите в първични материали означиха забележителни облаги през първите няколко месеца на тази година, надминавайки всички предходни облаги в същия бранш. Графиките на XAU/USD демонстрират, че по време на комерсиалната сесия в сряда цените на златото доближиха нов исторически връх в ценовия диапазон от $2,288.

Освен това сочат, че цените на златото се чака да се покачат с 35%, като евентуално могат да доближат нов връх от $3,000.

Златото се обрисува като един от най-добре представящите се активи на международния пазар, надминавайки доста всички останали първични материали. Рязкото повишаване на цените провокира необятен интерес към благородния метал в международен мащаб.

Неотдавнашен отчет на Световния съвет по златото (World Gold Council – WGC) акцентира внезапното повишаване на интереса към златото за капиталови цели. От ETF-и до държавни облигации и кюлчета, златото се трансформира в една от най-търсените вложения през 2024 година

Според WGC през последните пет години в Индия се следи търсене на злато в диапазона 700-800 метрични тона. Докладът допуска, че тази наклонност на струпване може да надвиши 900 тона през 2024 година

Освен Индия водещи в акумулирането на злато са и страни като Обединените арабски емирства (ОАЕ), Съединени американски щати, Китай, Русия, Бразилия, Перу, Гана и Швейцария.

Тази световна наклонност на струпване на злато затвърждава цените му при всяко потапяне, защото вложителите по света се стремят да се възползват от капиталовия му капацитет. Очаква се сходно развиване да укрепи благородния метал, като му разреши да се възвръща по-силно след всяко потапяне и да се стреми към нови върхове на пазара.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР