Цените на ягодите варират от 5,50 лв. до 7 лв./кг.,

...
Цените на ягодите варират от 5,50 лв. до 7 лв./кг.,
Коментари Харесай

Заради скъпите плодове столичани се двоумят дали да правят сладко

Цените на ягодите варират от 5,50 лева до 7 лева./кг., а черешите се продават на цена от 2 лева - 3 лева./кг., ревизира кореспондент на БГНЕС на един от столичните пазари.


Тези цени пораждат разнообразни отзиви у софиянци дали ще вършат сладко тази година и дали виждат повишение в цените.


Славея Ангелова съобщи за БГНЕС, че от предходната година черешите са по-скъпи, само че не фрапантно. “Сладко обаче няма да върша по финансови аргументи ”, показа още тя.


Василка Младенова пък изясни, че няма повишаване в цените на черешите, само че все пак няма да прави сладко. “Няма да върша сладко, тъй като си имам задоволително и няма потребност ”, разяснява посетителката на пазара.


София Стойчева описа, че за нея няма нарастване в цените на плодовете, даже има понижение спрямо предходните седмици.


Таня също разяснява за БГНЕС, че за момента вижда повишаване в цените на плодовете. “Минимално е нарастването, само че въпреки всичко го има ”, сподели още тя.


Екип на БГНЕС разпита и за цените на зеленчуците. “2,99 лева./кг. са ситните тиквички. Е, не са по 15 лева както бяха първоначално - безумно високи, само че в този момент може човек да си купи кг. със затворени очи ”, сподели с подигравка една от посетителките на пазара.

Пепа Александрова съобщи за БГНЕС, че цените на зеленчуците, както и на плодовете, постоянно са си били такива, само че описа за няколко несполучливи покупки. “На една сергия бяха поставили хубави домати, купих 3 кг. и аз нормално постоянно ги ревизирам, този път не, и като се качих в рейса, бяха скапани, даже като се върнах на другия ден да купя сливи, те бяха кисели ”, показа още Александрова и добави, че се вижда повишаване в цените на сливите, само че все пак ще направи сладко тази година.

Все отново на пазара имаше и такива гости, които са решили да вършат сладко, само че от плодове, които те сами са ги отгледали. “Цените на пазара са положителни, купих си към този момент картофи. “Относно плодовете ще си върша сладко, само че от моите артикули от вилата ”, изясни Иван. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР