Цените на туристическите услуги на страните - членки на еврозоната

...
Цените на туристическите услуги на страните - членки на еврозоната
Коментари Харесай

Financial Times: Цените на пътуванията в еврозоната растат по-бързо от общата инфлация

Цените на туристическите услуги на страните - членки на еврозоната през този сезон порастват по-бързо от общата инфлация. Това оповестява Financial Times (FT).

Както отбелязва изданието, съживяването на интензивността в туристическия бранш след пандемията способства за повишението на цените на услугите. През юли инфлацията в този бранш възлиза на 5,6% на годишна база, до момента в който целевият индикатор беше закрепен на равнище 2%. Според представители на интернационалната хотелска верига Accor през първите шест месеца на 2023 година цената на хотелските стаи е повишена приблизително с 18% по отношение на предходната година. В същото време междинната цена на пътуването със аероплан в Европа се е нараснала с 31,6% през годината, оповестява компанията по работа с данни RDC.

Като причина за повишаването в туристическия бранш специалистите показват възобновяване на туристическата интензивност след пандемията. Така през януари - май Гърция е приела към 5,76 милиона задгранични туристи - една трета повече, в сравнение с през същия интервал на предходната година. Подобна обстановка се следи и в Испания. Министърът на индустрията, търговията и туризма Хектор Гомес сподели, че 9,1 милиона туристи са посетили страната през юни (10% повече от предходната година) и сподели, че   " това е извънредно " икономическо възобновяване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР