Цените на петрола в сряда се понижават в очакване началото

...
Цените на петрола в сряда се понижават в очакване началото
Коментари Харесай

Цената на петрола спада заради ново напрежение по оста САЩ - Китай

Цените на петрола в сряда се намаляват в очакване началото на комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай, чийто резултати могат да променят вероятностите на международното търсене на суровината.

Декемврийските фючърси за сорта Brent през днешния ден сутринта се търгуват на лондонската борса ICE Futures по $58,18 за барел, което е с 6 цента под равнището от края на сесията през вчерашния ден. В понеделник цената на тези договори спадна с $0,11 (0,19%), до $58,24 за барел.

Ноемврийските фючърси за американския WTI в това време на нюйоркската стокова борса (NYMEX) поевтиняват с $0,25 - до $52,38 за барел. В понеделник тези договори поевтиняха с $0,12, до $52,63 за барел.

Върху настроението на вложителите повлия решението на Търговския департамент на Съединени американски щати да включи 28 китайски компании в листата на компаниите, с които на американските компании е неразрешено да търгуват без специфичен лиценз. Вчера Bloomberg заяви, базирайки се на свои източници, че администрацията на президента Тръмп интензивно разисква ограничение придвижването на капитали към в Китай и по-специално вложенията на държавните пенсионни фондове в китайски акции.

Нарастващото напрежение в връзките САЩ-Китай през последните часове предизвика бягство на вложителите от по-рисковите активи, отбелязва MarketWatch. Петролът също поевтинява, дружно с рухването на пазара на акции и цената на други активи, които са чувствителни към вероятностите пред световния стопански напредък.

Данните на Американския институт за петрола (API), излезли във вторник, демонстрират нарастване на запасите от суровината през предходната седмица с 4,13 млн. барела.

По-късно през днешния ден трейдърите чакат формалните данни на енергийното министерство на Съединени американски щати. По оценка на специалисти, интервюирани от S&P Global Platts, стоковите ресурси от нефт през предходната седмица са се нараснали с 2,4 млн. барела, а тези от бензин са спаднали с 1,2 млн. барела. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР