Цените на петрола в САЩ отбелязаха значителен ръст, което представлява

...
Цените на петрола в САЩ отбелязаха значителен ръст, което представлява
Коментари Харесай

Неочакван бум на цените на американския петрол

Цените на петрола в Съединени американски щати означиха забележителен растеж, което съставлява значим въпрос в годината на основни избори.

Въпреки екологичните начинания на администрацията на Байдън, цените на бензина в Съединени американски щати още веднъж се повишават, като прогнозите сочат, че в близко бъдеще може да се стигне до прекосяване на границата от $4 за галон. Този непредвиден скок даде на републиканците нова платформа за рецензия на енергийните политики на президента Байдън, изключително на неговата екологична стратегия, на която те отдават възходящите разноски за гориво.

Въпреки този политически роман, данните разкриват друга история за резултатите на американската петролна и газова промишленост при ръководството на Байдън. По-специално, огромните петролни компании демонстрират обилни облаги, като петте най-големи обществено търгувани сдружения означават зашеметяващо 100% нарастване на облагите в съпоставяне със същия интервал при предходната администрация. Инвеститорите в петролния и газовия бранш също получиха обилни облаги, като акциите в енергийния бранш набъбнаха със 124% след встъпването в служба на Байдън, което е в ослепителен контрастност със спада, следен през съпоставим интервал при администрацията на Тръмп.

Освен това добивът на недопечен нефт в Съединени американски щати доближи рекордно високи стойности, като през 2023 година ще бъде приблизително 12.9 милиона барела дневно, надминавайки предходните върхове, сложени през 2019 година Въпреки опасенията по отношение на рестриктивните мерки на разрешителните за рандеман на петрол, администрацията на Байдън в действителност е издала повече разрешителни за сухоземни сондажи, в сравнение с предходната администрация, което демонстрира устойчиво равнище на интензивност в бранша.

Неочакваното повишаване на цените на петрола в Съединени американски щати идва на фона на световна конюнктура, белязана от фактори като строгата индустриална дисциплинираност на ОПЕК+, спиранията на производството в Русия заради геополитическото напрежение и ограничавания растеж на производството от страна на производителите отвън ОПЕК.

Анализатори предвиждат, че през идващите месеци цените на петрола Brent може да надвишават $90 за барел, което е сигнал за евентуални провокации пред политиците. Възможността на администрацията на Байдън да се намеси обаче може да бъде лимитирана, като се има поради съвсем изчерпаното положение на стратегическия петролен запас на Съединени американски щати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР