Цените на петрола в първия работен ден на новата 2021

...
Цените на петрола в първия работен ден на новата 2021
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават в началото на новата година

Цените на петрола в първия работен ден на новата 2021 година се покачват в очакване на решението на страните от ОПЕК+ по отношение на размерите за рандеман на нефт през февруари.

Нееднозначни остават вероятностите на пазара през първото полугодия на 2021 година, счита генералният секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо. В неделя той означи, че страните от организацията би трябвало да вземат под внимание голям брой евентуални опасности.

Стойността на мартенският фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures нарастват с 1,17 $ или с 2,26 % - до 52,97 $ за барел. При търговията на 31 декември тези контракти нарастнаха с 0,17 $ до 51,8 $ за барел.

Фючърсите за февруари за петрола вид WTI NYMEX нарастват с 0,99 $ или с 2,04 % - до 49,51 $ за барел. През предишния четвъртък, на 31 декември фючърсите се усилиха с 0,17 $ – до 48,52 $ за барел.

По време на срещата през декември страните от ОПЕК+ се договориха а последователно увеличение на нефтодобива, внезапно стеснен през миналата 2020 година Така от 1 януари страните от ОПЕК+ ще могат да усилят добива най-общо с 500 хиляди барела дневно.

Министрите, също така взеха решение и за ежемесечни срещи, на които да се взимат решения за равнището на рандеман според от обстановката на пазара. Въпреки това нарастването няма да е повече от 500 хиляди барела дневно на месец. Не се чака страните от ОПЕК+ да усилят вложенията в добива, поради запазващата се прекомерно неприятна обстановка с ковид.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР