Цените на петрола умерено се покачват във вторник сутринта на

...
Цените на петрола умерено се покачват във вторник сутринта на
Коментари Харесай

Петролът опитва да възстанови вчерашните загуби

Цените на петрола умерено се повишават във вторник сутринта на фона на отслабването на $, откакто през вчерашния ден доста се намалиха.

Към 9:12 часа българско време августовските фючърси за европейския вид Brent нарастнаха с $0,34 на борсата ICE Futures в Лондон до $72,18 за барел. По време на предходната сесия цената на тези договори падна с $2,95 (3,9%) до $71,84 за барел. Това е най-ниското равнище на Brent от 20 декември 2021 година съгласно пазарните данни на Dow Jones.

Юлските фючърси за американския пример WTI в това време нарастнаха на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) с $0,40, до $67,52 за барел. В хода на търговията в понеделник сесия WTI поевтиня с $3,05 (4,4%), до най-ниското равнище от 17 март насам - $67,12 за барел.

Като цяло през предходната седмица цената на Brent се намали с 1,8%, а на WTI - с 2,2%.

Индексът DXY, който демонстрира цената на щатския $ по отношение на шест други съществени международни валути, падна по време на валутната търговия през днешния ден сутринта с 0,2%, което покачва привлекателността на петрола за притежателите на други валути.

На 13 и 14 юни ще се организира съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати. Пазарът предвижда, че регулаторът ще спре цикъла на стягане на паричната политика.

" Ако Фед намекне за по-нататъшни покачвания на лихвените проценти по-късно тази година, както мнозина в този момент чакат, капацитетът за спад на цените на петрола може да се усили. Това се дължи на обстоятелството, че петролът се котира в долари, а укрепването на тази валута значи понижаване на неговата номинална стойност ", сподели Рикардо Еванджелиста, старши анализатор в ActivTrades, представен от MarketWatch.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР