Цените на петролa тръгнаха надолу сряда, след като инвеститорите решиха

...
Цените на петролa тръгнаха надолу сряда, след като инвеститорите решиха
Коментари Харесай

Петролът тръгна надолу в очакване на новини от Фед

Цените на петролa потеглиха надолу сряда, откакто вложителите взеха решение да изтеглят облагите си в очакване на решението на Федералния запас на Съединени американски щати и данните на Администрацията за енергийна информация за запасите. Въпреки това, поради опасенията от проблеми при доставките на фона на геополитическото напрежение, пониженията не бяха толкоз огромни, предава Reuters.

Миналата седмица цените на петрола доближиха 7-годишен връх заради опасения, че може да има проблеми с доставките поради напрежението сред Украйна и Русия.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели във вторник, че ще обмисли лични наказания против президента Владимир Путин, в случай че Русия нахлуе в Украйна. В същото време западните водачи ускориха военната подготовка и направиха проекти да предпазят Европа от евентуален потрес в доставките на сила.

Пазарният спад е стеснен заради засиленото напрежение сред Русия и Украйна “, сподели Хироюки Кикукава, общоприет управител на проучванията в NS, добавяйки, че петролът евентуално ще продължи да върви нагоре след данните на Фед.

Фючърсите на суровия нефт Брент поевтиняха с 0.4% до 87.88 $ за барел, откакто скочиха с 2.2% предходната сесия. Фючърсите на американския лек недопечен нефт (WTI) се намалиха с 0.5% до 85.15 $ за барел, откакто се покачиха с 2.8% във вторник.

Фед завършва двудневна среща по политиките си по-късно през днешния ден, като играчите на пазара с неспокойствие чакат спомагателна информация по отношение на времето и темпа на повишение на лихвените проценти, както и по какъв начин централната банка ще стартира да отслабва салдото си от съвсем 9 трлн. $.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР