Цените на петрола спадат във вторник поради опасения от намаляване

...
Цените на петрола спадат във вторник поради опасения от намаляване
Коментари Харесай

Петролът слезе до $105 за барел. Пазарният оптимизъм е на двегодишно дъно

Цените на петрола спадат във вторник заради опасения от понижаване на търсенето на гориво в Китай, където се записва нарастване на случаите на ковид. Освен това данни на CFTC демонстрират, че пазарният оптимизъм е понижен до под две годишно дъно.

Септемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:12 часа българско време се търгуват по 105,28 $ за барел, което е с 1,82 $ по-ниско от цената при затваряне на предходната сесия. В хода на сесията в понеделник тези договори нарастнаха с 8 цента до 107,1 $ за барел.

Цената на августовските фючърси за американския WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг е 102,12 $ за барел, което е с 1,97 $ по-ниско от крайната стойност от миналата сесия. До затварянето на пазара в понеделник цената на тези договори падна със 70 цента до 104,09 $ за барел.

Китайските управляващи записват растеж на новите случаи на COVID-19 и подхващат ограничения за ограничение на разпространяването на болестта. Повече от 30 милиона китайци към този момент са били наранени от рестриктивните мерки за пътешестване по един или различен метод, написа Trading Economics. Участниците на пазара се притесняват, че ново огнище на ковид може да докара до понижаване на търсенето на горива в най-големия вносител на въглеводороди в света.

Пазарът също чака с неспокойствие визитата на американския президент Джо Байдън в Саудитска Арабия. Очаква се Байдън да се срещне със саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, както и с други арабски водачи, в това число Египет, Йордания, Ирак и Обединените арабски емирства.

Очаква се президентът на Съединени американски щати да повдигне въпроса за увеличение на производството на нефт в района, само че даже и да успее да обезпечи сходни обещания, последствията за пазара може да са незначителни, защото свободният потенциал на страните от ОПЕК е стеснен.

Освен това търговците бяха обезпокоени от данните от Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), че броят на дългите позиции във фючърсите на Brent и WTI падна до най-ниското равнище от 2020 година предходната седмица.

" Данните на CFTC, оповестени в петък, демонстрираха, че пазарният оптимизъм е понижен докрай за повече от две години, наблягайки неналичието на убеденост, че дългите позиции в първични материали са умна инвестиция на фона на икономическа неустановеност ", сподели старши енергиен търговец в CIBC Private Wealth Мениджмънт Ребека Бабин.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР