Цените на петрола спадат в азиатската търговия днес за втора

...
Цените на петрола спадат в азиатската търговия днес за втора
Коментари Харесай

Цените на петрола спадат след опасения, че търсенето намалява

Цените на петрола спадат в азиатската търговия през днешния ден за втора поредна сесия и вървят към седмична загуба от над 3 на 100, откакто следващото повишаване на лихвените проценти във Англия и предизвестията, че и в Съединени американски щати лихвите ще продължат да вървят нагоре, породиха нови опасения за спад на търсенето, оповестява Ройтерс.
Сортът Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, понижа с 51 цента или 0,4 на 100 до 736,76 $ за барел.
Американският лек недопечен нефт загуби 42 цента или 0,6 на 100 до 69,09 $ за барел.
И двата сорта спаднаха с към 3 на 100 във вчерашната комерсиална сесия, откакто " Банк ъв Ингланд " увеличи лихвите с половин процентен пункт.
" Опасенията от задаваща се криза порастват измежду следващото повишаване на лихвите и нападателните изявления от страна на представители на УФР ", споделя Тина Тън, анализатор в " Си Ем Си маркетс " (CMC Markets). По думите й мощният $, покачил се с 0,3 на 100 през седмицата, също оказва отрицателно въздействие на цените на петрола.
Пазарите чакат нови данни за хода на международната стопанска система през днешния ден с оповестението на следващите показатели на мениджърите по доставките (PMI), които ще разкрият по какъв начин се развива индустриалната интензивност и търсенето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР