Цените на петрола се стабилизират в четвъртък след максималния им

...
Цените на петрола се стабилизират в четвъртък след максималния им
Коментари Харесай

Цената на петрола направи най-големия си скок от два месеца насам

Цените на петрола се стабилизират в четвъртък след оптималния им от два месец насам скок при вчерашната търговия.

Подкрепа за петролния пазар оказаха въведените от Съединени американски щати нови наказания против Иран, а по този начин също и уверенията на енергийния министър Александър Новак, че Русия през септември ще понижи добива до равнището, предписано то съглашението ОПЕК+

Позитивна за петролните котировки е и информацията, че Съединени американски щати и Китай са се договорили да възобновят комерсиалните договаряния при започване на октомври.

Стойността на ноемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта е $60,54 за барел, което е с 16 цента по-малко от равнището при затварянето на вчерашната търговия. В сряда цената на тези договори доближи 60,7 за барел, скачайки с $2,44 (4,19%).

Фючърсите за октомври на американския пример WTI на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време поевтиняват с $0,07 (0,12%) - до $56,19 за барел. В хода на миналата сесия цената им подскочи с $2,32 (4,3%), до $56,26 за барел.

Вниманието на трейдърите в този момент е ориентирано към излизането на седмичния доклад за положението на ресурси от суровината в Съединени американски щати. Енергийното министерство ще разгласява данните по-късно в четвъртък, ден по-късно от нормалното поради празника Ден на труда в понеделник.

По оценка на анализатори, интервюирани от S&P Global Platts, запасите от нефт през предходната седмица са спаднали с 3 млн. барела, на бензин - с 1,9 млн. барела и на другите дестилати със 120 хиляди барела.

По информация на Американския институт по петрола (API), запасите са се нараснал с 401 хиляди барела. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР