Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък,
Коментари Харесай

Рекордният износ на САЩ тласна нагоре цените на петрола

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в четвъртък, подкрепени от рекордния експорт на недопечен нефт от Съединени американски щати и по-слабия щатски $. Въпреки това облагите в азиатската търговия бяха лимитирани заради продължаващите страхове за слабото търсене в Китай, предава Reuters.

Към 7 ч. българско време сортът Брент нарастна с 0.27% до 95.95 $. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0.25% до 88.13 $ за барел. Дотук се стигна, откакто държавните данни демонстрираха, че запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са нарастнали с 2.6 млн. барела през предходната седмица, а износът на нефт се е повишил до 5.1 млн. барела дневно – най-голямото количество в историята.

Силният експорт на недопечен нефт от Съединени американски щати увеличи оптимизма във връзка с търсенето и провокира нови покупки, само че опасенията, че обърканата икономическа политика на Китай може да продължи, ограничиха облагите в Азия “, сподели Хироюки Кикукава, общоприет управител на проучванията в Nissan Securities.

Глобалните вложители се отърваха от китайски активи при започване на тази седмица заради опасения, че идеологията може от ден на ден да надвива над растежа по време на новия мандат на водача Си Дзинпин.

Световната банка съобщи, че чака цените на силата да спаднат с 11% през 2023 година след тазгодишния скок от 60%, провокиран от нашествието на Русия в Украйна. По-бавният световен напредък и Коронавирус рестриктивните мерки в Китай може да доведат до даже по-дълбок спад.

Междувременно слабостта на $ добави поддръжка за цените на петрола, защото силата на американската валута в последно време беше незабравим фактор, възпрепятстващ облагите на петролния пазар. Доларът се намали в четвъртък поради пазарните упования, че Федералният запас на Съединени американски щати ще смекчи нападателната си позиция във връзка с повишението на лихвените проценти. По-слабият $ прави деноминирания в американски пари недопечен нефт по-евтин за притежателите на друга валута.

Освен това американски и западни представители завършват проекти за налагане на таван на цените на съветския нефт на фона на предизвестието на Световната банка, че всеки проект ще изисква интензивно присъединяване на нововъзникващите пазарни стопански системи, с цел да бъде ефикасен.

Длъжностни лица споделиха, че към момента не е избран ценови диапазон, само че човек, осведомен с процеса, съобщи, че таванът ще бъде избран в сходство с историческата междинна стойност от 63-64 $ за барел - равнище, което може да образува естествена горна граница.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР