Цените на петрола се повишиха в азиатската търговия днес, подкрепени

...
Цените на петрола се повишиха в азиатската търговия днес, подкрепени
Коментари Харесай

Цената на петрола и днес се повишава

Цените на петрола се покачиха в азиатската търговия през днешния ден, подкрепени от лекото поевтиняване на $ и проекта на Съединени американски щати за възобновяване на запасите от нефт, само че възходящото придвижване беше лимитирано от несигурността по отношение на въздействието на възходящите случаи на КОВИД-19 в Китай - най-големият вносител на нефт, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент се покачиха с 24 цента или 0,3 на 100 до 80,04 $ за барел към 6 ч. българско време, добавяйки към растежа от 76 цента, осъществен във вчерашната сесия.
Американският лек недопечен нефт нарастна с 49 цента или 0,7 на 100 до 75,68 $ за барел, откакто се повиши с 90 цента в предходната сесия.

Цените на петрола бяха подкрепени от проекта на Съединени американски щати, разгласен предходната седмица за закупуване на до 3 милиона барела нефт за Стратегическия петролен запас след тазгодишното рекордно освобождение от 180 милиона барела. Според анализаторите са нужни ясни признаци за възходящо търсене, с цел да се набъбнат цените още повече.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР