Цените на петрола се повишиха с близо 4% в понеделник,

...
Цените на петрола се повишиха с близо 4% в понеделник,
Коментари Харесай

Цените на петрола скочиха с близо 4%

Цените на петрола се покачиха с близо 4% в понеделник, движени от упованията на вложителите за днешната среща на ОПЕК+, на която ще се взема решение за смяна на квотите. Фючърсите на вид Брент се покачиха с 3.8% до 96.5 $ за барел след повишаване с 0.7% в петък. Американският недопечен нефт West Texas Intermediate нарастна с 3.5%, до 90 $ след растеж от 0.3% в предходната сесия.

Американските пазари са затворени поради формален празник в понеделник.

На срещата си по-късно в понеделник Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и нейните съдружници – група, известна като ОПЕК+, евентуално ще запазят квотите за рандеман непроменени за октомври, споделиха шест източника от ОПЕК+.

Трима от източниците споделиха, че групата производители може да разиска малко понижение от порядъка на 100 000 барела дневно (bpd).

Очаква се групата да остави непроменени задачите за произвеждане, само че е евентуално понижението най-малко да бъде обсъдено; което, в случай че бъде последвано, ще сътвори повече неустойчивост и неустановеност във време на доста безпокойствие “, сподели Крейг Ерлам, старши пазар анализатор в OANDA.

Русия, вторият по величина производител на нефт в света и основен член на ОПЕК+, не поддържа понижаване на производството сега и групата производители евентуално ще реши да го резервира устойчиво, заяви в неделя Wall Street Journal, цитирайки неназовани източници.

Цените на петрола паднаха през последните три месеца от многогодишните си върхове, достигнати през март, притиснати от опасения, че повишението на лихвените проценти и ограничението на COVID-19 в огромни елементи от Китай може да забавят световния стопански напредък и да понижат търсенето на нефт.

Мерките за блокиране в южния софтуерен център на Китай – Шенжен – бяха облекчени в понеделник, защото новите инфекции демонстрираха признаци на стабилизиране, макар че градът остава в нараснала зоркост.

Междувременно договарянията за възкръсване на нуклеарната договорка от 2015 година с Иран, евентуално осигуряваща подтик на доставките от връщането на иранския недопечен нефт на пазара, срещнаха нова спънка.

Белият дом отхвърли в петък апела на Иран за договорка, която да бъде обвързвана с приключването на следствията от нуклеарния контролен орган на Организация на обединените нации, сподели западен посланик.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР