Цените на петрола се повишиха леко в ранната търговия в

...
Цените на петрола се повишиха леко в ранната търговия в
Коментари Харесай

Леко поскъпване на петрола в края на седмицата

Цените на петрола се покачиха леко в ранната търговия в петък, защото оптимизмът за допустимо повишаване на търсенето на сила в Китай избледня и пазарът претегли опасенията по отношение на високата инфлация, съобщи Ройтерс.

Към 9:00 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,22  $, или 0,24%, до 92,60 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,18 $, или 0,21%, до 84,69 $ за барел. Брентът върви към седмичен растеж от 0,7%, до момента в който WTI се е насочил към спад от 1,3%.

За да се бори с инфлацията, Федералният запас на Съединени американски щати се пробва да забави икономическата интензивност, като за задачата централната банка ще продължи да покачва лихвите си, съобщи президентът на Фед Филаделфия Патрик Харкър.

„ След като тази седмица няколко основни членове на Фед се редуваха да дават причини за още по-високи лихвени проценти, това притъпи оптимизма от очакванията за понижаване на карантината в Китай “, уточни в записка Стивън Инес, ръководещ шеф на SPI Asset Management.

„ Всички копнеят за подтик на стоките, провокиран от повторното отваряне на Китай, само че към момента не сме достигнали тази точка “, добави отй.

Пекин обмисля редуциране на карантинния интервал за гости от 10 на 7 дни, заяви Блумбърг в четвъртък, базирайки се на осведомени източници. Засега няма публично удостоверение от Пекин.

Китай, който най-големият вносител на недопечен нефт в света, се придържа към строги ограничения против разпространяването на COVID-19 тази година, което натежа мощно върху бизнеса и икономическата интензивност, намалявайки търсенето на гориво.

Предстоящата възбрана на Европейския съюз за съветски недопечен нефт, импортиран по море, и петролни артикули, както и намаляването на добива от Организацията на страните експортьорки на нефт и техните, в това число Русия, поддържаха цените напоследък. ОПЕК+ се споразумя за понижаване на производството от 2 милиона барела дневно при започване на октомври.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР