Цените на петрола се понижиха във вторник, водени от сделката

...
Цените на петрола се понижиха във вторник, водени от сделката
Коментари Харесай

Петролът поевтинява заради сделката на ОПЕК+ за спад в добива

Цените на петрола се намалиха във вторник, водени от договорката на ОПЕК+ за понижаване на добива със 100 000 барела дневно през октомври, която се преглежда значително като алегоричен ход за подсилване на цените след неотдавнашния спад на пазара, предава Reuters.

Фючърсите на суровия нефт Brent паднаха с 81 цента, или 0.9%, до 94.93 $ за барел рано тази заран. От през вчерашния ден насам амекиранският недопечен нефт West Texas Intermediate (WTI) се увеличи леко до 88.57 $ за барел. Той беше с 1.70 $ по-скъп, или 2.0%, от затварянето в петък.

Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК+) и съдружниците, водени от Русия, взеха решение да анулират нарастването със 100 000 барела дневно за септември, откакто най-големият производител Саудитска Арабия и други членове, показаха угриженост по отношение на спада на цените от юни макар лимитираното предложение.

“Намалението е най-вече алегорично и има лимитирано влияние върху действителното предложение, като се има поради, че ОПЕК+ произвеждаше нефт под задачите за произвеждане ”, споделиха анализатори, които не чакаха съглашението даже откакто Саудитска Арабия съобщи, че желае да укрепи цените.

„ Въпреки че заглавната цифра е за понижение от 100 $ за барел, в реалност действителност спадът ще бъде доста по-малък. Повечето производители не са съумели да реализират задачите си и създават много под равнището, което би трябвало да бъдат “, съобщи Уорън Патерсън, началник на стоковата тактика в ING.

Но този ход беше значим от позиция на сигнализирането, защото

демонстрира, че ОПЕК+ следи търсенето доста деликатно и се пробва да ръководи предлагането, с цел да резервира прага на цените на петрола “, съобщи Ноа Барет, проучвателен анализатор за енергетиката и комуналните услуги в Janus Henderson Investors.

“Други фактори, които натежаха на пазара, включват по-слаба вероятност за търсене на нефт заради възобновени блокировки в някои елементи на Китай, както и съглашението за слагане на таван на цените на съветския експорт на нефт ”, сподели Тина Тенг, анализатор в CMC Markets.

На Източния стопански конгрес във Владивосток съветският министър на енергетиката Николай Шулгинов съобщи, че в отговор на тавана на цените на съветския нефт, Кремъл ще доставя повече за Азия.

Подкрепяйки цените, ръководителят на външната политика на Европейски Съюз сподели, че няма толкоз вяра за реализиране на съглашение за обновяване на нуклеарната договорка с Иран, което би забавило всяко връщане на към 1 млн. барела дневно ирански недопечен нефт на пазара.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР