Цените на петрола се понижиха в ранната търговия във вторник,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия във вторник,
Коментари Харесай

Петролът поевтиня на фона на затягането на мерките срещу коронавируса в Европа

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия във вторник, откакто стягането на ограничаващите ограничения в Европа и прогнозата за по-бавно възобновяване на търсенето през идната година засенчиха оптимизма към имунизациите, съобщи Ройтерс.

Към 8:45 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,37 $ или с 0,74%  до 49,92 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,29 $, или 0,62%,  до 46,70 $ за барел.

На фона на възходящият брой на инфектираните с COVID-19 Лондон и елементи от югоизточна Англия в най-висока степен на епидемиологична заплаха, като се затварят всички питейни заведения и заведения за публично хранене.

Междувременно Италия заяви, че обмисля по-строги ограничения за коледните празници, до момента в който по-рано Германия разгласи, че множеството магазини ще останат затворени до 10 януари.

„ Макар че пазарът бе подсилен от почналото разпространяване на ваксини против COVID-19, пътят към нормализацията остава сложен “

В понеделник Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) намали прогнозата си за възобновяване на търсенето през 2021 година с 350 хиляди барела дневно поради дълготрайният резултат на пандемията. От ОПЕК обаче подчертаха, че бързото разпространение на ваксини в измежду водещите стопански системи „ обезпечава капацитет за възстановяване на прогнозата за напредък през идната година “.

Анализаторите чакат данните на Американският петролен институт и Енергийната осведомителна администрация да покажат, че запасите от бензин на Съединени американски щати са нарастнали с 1,6 млн. барела през предходната седмица, до момента в който тези на дестилатит, които включват дизела и горивото за отопление, са се нараснали с 400 хиляди барела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР