Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда,
Коментари Харесай

Петролът поевтиня на фона на призивите за освобождаване на резерви в САЩ

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в сряда, откакто бе регистриран по-голям от предстоящото спад на запасите от бензин в Съединени американски щати, което може да ускори натиска върху администрацията на Байдън за освобождение на нефт от стратегическите запаси на страната, написа Ройтерс.

Към 9:05 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,40 $, или 0,49%, до 82,03 $ за барел, откакто през вчерашния ден заличи 0,12 $ от цената си. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,47 $, или 0,58%, до 80,29 $ за барел, следвайки спад от 0,38 $ във вторник.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля освобождението на нефт от Стратегическия петролен запас (SPR) за изстудяване на цените на бензина, които доближиха рекордно високо равнище на бензиностанциите в Калиформиния тази седмица. Законодателите обаче показват спорни отзиви дали това е належащо.

Лидерът на болшинството в Камарата на представителите Стени Хойер съобщи във вторник, че не е склонен с апела на Лидерът на сенаторите демократи Чък Шумър за разпределяне на нефт от стратегическите запаси за понижаване на цените, акцентирайки, че задачата на запаса е да компенсира проблемите с доставки по време на изключителни обстановки.

Анализаторите са на мнение, че освобождение на запаси би довело единствено до краткотрайно облекчение на цените и че по-дълготрайно решение може да пристигна единствено посредством увеличение на предлагането на шистовите компании в Съединени американски щати и от Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК).

„ Изглежда, че енергийният пазар е уверен, че даже Съединени американски щати да се извърнат към стратегическите си запаси, изгодите ще са минимални за американските консуматори “, разяснява Едуард Моя от Oanda.

Междувременно данните на на Американския петролен институт демонстрираха, че запасите от бензин в Съединени американски щати са се намалили с 2,8 милиона барела за седмицата, завършила на 12 ноември,. Анализаторите чакаха спад с 600 хиляди барела.

В същото време запасите от недопечен нефт са нарастнали с 655 хиляди барела при планирано нарастване от 1,4 млн. барела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР