Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник,
Коментари Харесай

Петролът поевтиня, след като надеждите за възстановяване на търсенето в Китай се изпариха

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в понеделник, откакто през уикенда китайски публични представители потвърдиха уговорката на Пекин за непоколебим метод против разпространяването на COVID-19, попарвайки очакванията за възобновяване на търсенето на нефт в най-големия вносител на суровината в света, съобщи Ройтерс.

Към 9:00 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,88 $, или 0,89%, до 97,69 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 1,07 $, или 1,16%, до 91,54 $ за барел.

„ Цените на петрола паднаха внезапно, защото китайските публични представители дадоха обещание да се придържат към политиката за нулев Коронавирус, до момента в който новите случаи на инфектирани в Китай се повишиха. Това да докара до повече ограничаващи ограничения, помрачавайки вероятностите за търсенето “, сподели анализаторът на CMC Markets Тина Тенг.

Поскъпването на щатския $ също натежава върху цените на петрола, добави тя.

В петък четирима представители на Федералния запас показаха, че въпреки всичко ще обмислят по-малко нарастване на лихвените проценти на идната си среща на централната банка макар мощните данни за работните места.

Миналата седмица Брентът и WTI се покачиха надлежно с 2,9% и 5,4%, защото слуховете за вероятен завършек на строгите ограничения против COVID-19 поддържаха фондовите пазари в Китай и цените на суровините нагоре макар неналичието на оповестени промени.

На конференция в събота обаче здравните чиновници споделиха, че ще продължат с метода си за „ динамично пречистване “ на случаите на ковид, незабавно щом се появят.

Търговските данни от втората най-голяма стопанска система в понеделник може да покажат в допълнение изстудяване на износа, защото световното търсене продължава да понижава.

„ Пазарът към момента е изправен пред признаци на уязвимост в търсенето на нефт заради към този момент високите цени и слабите стопански вероятности на развитите пазари “, показват в записка анализатори от ANZ, като прибавят, че търсенето в Европа и Съединените щати е спаднало назад до равнищата от 2019 година

„ Сега чакаме световното търсене през четвъртото тримесечие на 2022 година да нарасне единствено с 0,6 млн. барела дневно по отношение на същото тримесечие на предходната година “, разясняват те.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР