Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник,
Коментари Харесай

Петролът поевтиня на фона на новите ограничителни мерки в Азия

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в понеделник, откакто стягането на ограниченията против разпространяването на ковид в редица страни в Азия засенчи възобновяване на тръбопроводната мрежа в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Към 9:25 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,18 $, или 0,26%, до 68,53 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,12 $, или 0,18%, до 65,25 $ за барел. Двата сорта нарастнаха с близо 2,5 в петък.

Недостигът на бензин по Източното крайбрежие на Съединени американски щати стартира леко да се облекчава, откакто още 1000 бензиностанции започнаха да получават доставки от на най-голяма тръбопроводна мрежа в Съединени американски щати за транспорт на горива „ Колониъл пайплайн “, която стартира да се възвръща, откакто бе наранена от хакерска офанзива.

„ Пазарът няма ясна посока през днешния ден, защото новата вълна от ограничаващи ограничения в Азия се отразява отрицателно на настройките “, разяснява Сатору Йошида от Rakuten Securities.

Някои индийски щати оповестиха в неделя, че ще удължат локдауна, с цел да слагат под надзор епидемията, която лиши живота на повече от 270 хиляди души в страната. Има опасения, че годишният бюджет на страната няма да отговори на потребностите й, туй като в него не са били планувани средства за огромна втора вълна от COVID-19, с каквато сега се борят в страната.

Сингапур предизвести в неделя, че новите разновидности на ковид засягат повече деца, като градът-държава се готви да затвори множеството учебни заведения от тази седмица. Същевременно с това Япония разгласи изключително състояние в още три префектури.

Разочароващите стопански индикатори от Китай също способстваха за натиска върху петролните котировки. Продажбите на дребно в страната са нарастнали със 17,7%  на годишна основа през април, до момента в който упованията бяха за скок с 24,8%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР