Цените на петрола се понижиха в петък, след като ден

...
Цените на петрола се понижиха в петък, след като ден
Коментари Харесай

Цената на петрола тръгна надолу

Цените на петрола се намалиха в петък, откакто ден по-рано скочиха до най-високото си ниво от декември. Това се случва на фона на по-добрите от предстоящото данни за растежа на стопанската система на Съединени американски щати и желанията на управляващите в Китай да предложат стопански тласъци, написа „ Ройтерс ”. Въпреки това стойностите на суровината се чака да затворят комерсиалната седмица с покачване.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се намалиха с 38 цента или 0,46% до 82,05 $ за барел. Котировките на американския лек недопечен нефт изгубиха 50 цента или 0,65% до 76,86 $ за барел. По време на азиатската търговия сортът Брент бе нагоре с 4,5 на 100 по отношение на затварянето от предходната седмица, а американският сорт- с 4,8%. Това би била втора поредна седмица с растеж на котировките и тази с най-голямо процентно нарастване от завършилата на 13 октомври, която бе белязана от ескалацията на спора сред Израел и " Хамас " в Газа. 

Цените в петък се намалиха поради опасения от усложнения с доставките на суровината през Червено море. Според „ Ройтерс ” Китай оказва напън върху Иран да ограничи офанзивите против корабоплаването във водите край Йемен от околните до Техеран формирования на хусите. Според източници на организацията китайски представители са настояли пред свои ирански сътрудници да окажат влияние за ограничение на офанзивите на хусите, защото в противоположен случай рискуват да навредят на бизнес връзките си с Пекин.

В четвъртък публични данни демонстрираха, че стопанската система на Съединени американски щати е повишена с 3,3% през четвъртото тримесечие, или повече от предстоящите от анализаторите 2,8%. В същото време централната банка на Китай разгласи, че подхваща ограничения за поощряване на ликвидността за да поддържа бизнеса и жителите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР