Цените на петрола се понижиха допълнително в петък сутринта след

...
Цените на петрола се понижиха допълнително в петък сутринта след
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават плавно да падат

Цените на петрола се намалиха в допълнение в петък сутринта след спад и през миналата сесия.

Февруарските фючърси на сорта Брент се намалиха с 0,30 $ (0,37%) до 80,91 $ за барел на лондонската борса ICE Futures. В четвъртък цената на сорта Брент спадна с 1,49 $ (1,8%) до 81,21 $ за барел.

Януарските фючърси на WTI се намалиха с 0,36 $ (0,47%) до 75,75 $ за барел в електронната търговия на NYMEX, след още веднъж спад от миналата сесия с 1,17 $ (1,5%) до 76,11 $ за барел.

Тази седмица Международната организация по енергетика (МАЕ) увеличи оценката си за растежа на търсенето на нефт до края на годината и прогноза за растеж през 2023 година

Натиск върху петролните котировки оказа обаче стягането на паричната политика на огромните централни банки в света. В четвъртък ЕЦБ и Английската централна банка взеха решение да покачат главните лихвени проценти, ден откакто Федералният запас на Съединени американски щати също увеличи лихвените проценти с 50 базисни точки до 4,25-4,5% годишно.

Инвеститорите се притесняват, че строгата парична политика може да докара до закъснение на стопанската система и надлежно до спад в търсенето на нефт.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР