Цените на петрола се покачват във вторник сутринта благодарение на

...
Цените на петрола се покачват във вторник сутринта благодарение на
Коментари Харесай

Петролът поскъпва: Китай взема мерки за подкрепа на икономиката

Цените на петрола се повишават във вторник сутринта с помощта на оповестените в Китай ограничения за поддръжка на пазара на недвижими парцели, чиито проблеми не престават да възпират икономическия напредък в страната.

Китайската национална банка ще разшири своята стратегия за поддръжка на строителните бизнесмени, в това число поощряване на банките да отпускат заеми на представители на бранша за довеждане докрай на жилищни планове, оповестява MarketWatch.

Вниманието на търговците тази седмица е ориентирано към данните за динамичността на потребителските цени в Съединени американски щати за юни, както и месечните доклади на ОПЕК и Международната организация по енергетика (МАЕ).

Днес, към 9:25 часа българско време цената на септемврийските фючърси за европейския вид Brent се увеличи с $0,35 на лондонската борса ICE Futures, до $78,04 за барел. В понеделник тези договори поевтиняха с $0,78 (1%) до $77,69 за барел.

Августовските фючърси за американския пример WTI в това време нарастват при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса с $0,50 - до $73,49за барел. По време на предходната сесия цената на тези контракти спадна с $0,87 (1,2%) до $72,99 за барел.

" Нов тласък за китайския пазар на недвижими парцели поддържа пазара на нефт. Данните за инфлацията в Съединени американски щати, които ще бъдат оповестени в сряда, могат да дефинират посоката на пазара, доколкото те ще покажат, какво да се чака от Федералния запас в околните месеци ", сподели Уорън Патерсън, началник на стоковата тактика в ING Groep NV.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР