Цените на петрола се покачват слабо в петък сутринта, преди

...
Цените на петрола се покачват слабо в петък сутринта, преди
Коментари Харесай

Цената на петрола падна до $100 за барел

Цените на петрола се повишават едва в петък сутринта, преди този момент котировките приключиха на алено за трета поредна сесия поради упованията за освобождение на гориво от запасите на страни, които са членове на Международната енергийна организация (МАЕ).

Юнските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:15 часа българско време се търгуват по $100,90 за барел, което е $0,42 по-високо от цената при затваряне на предходната сесия. В четвъртък тези контракти поевтиняха с $0,49 (0,5%) до $100,58 за барел.

Цената на майските фючърси за американския WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова (NYMEX) в това време е 96,47 $ за барел, което е с 0,44 $ повече от крайната стойност на миналата сесия. В четвъртък цената на тези контракти падна с 0,2 $ (0,2%) до 96,03 $ за барел.

Както към този момент бе обявено, участниците в МАЕ се съгласиха да освободят 60 милиона барела от стратегическите запаси в допълнение към 180 милиона барела, които Съединени американски щати имат намерение да дават на пазара.

" Това са обилни размери, само че към момента са по-малко от предстоящата загуба от към 2 милиона барела дневно от съветски нефт ". сподели старшият анализатор на ING Уорън Патерсън

Друг фактор за петролния пазар е експлоадирането на коронавирусната зараза в Китай, където се записват над 20 хиляди нови инфекции дневно. Това води до по-ниски прогнози за търсене в страната, сподели Стивън Инес, ръководещ сътрудник на SPI Asset Management.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР