Цените на петрола се покачиха с близо 1% в азиатската

...
Цените на петрола се покачиха с близо 1% в азиатската
Коментари Харесай

Цената на петрола продължава да се покачват след данни за силно търсене в САЩ

Цените на петрола се повишиха с близо 1% в азиатската търговия през днешния ден и доближиха най-високите си стойности от април, откакто данните за запасите на недопечен нефт и петролни артикули в Съединени американски щати демонстрираха съществено търсене, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, с доставка през октомври прибавиха 76 цента, или 0,90 на 100 до 85,67 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт се повиши също със 76 цента или 0,93 на 100 до 82,13 $ за барел.

Американските петролни ресурси паднаха с 15,4 милиона барела през предходната седмица, сочат данни на Американския петролен институт, до момента в който анализатори чакаха спад от едвам 1,37 милиона барела.

Ако формалните държавни данни, които ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден, потвърдят тези числа, това ще бъде най-големият спад на американските ресурси от недопечен нефт от 1982 година насам.

Спадът при запасите на бензин възлиза на 1,7 милиона барела при предстоящи 1,3 милиона. Дестилатите понижават с 510 000 барела, а анализаторите чакаха нарастване на запасите със 112 000 барела.

" Сезонният растеж на търсенето на транспортни горива и свиването на добивите от страна на няколко производители води до растеж на цените ", споделя анализаторът в " Си Ем Си маркетс " (CMC Markets) Лиън Ли. Наблюдава се спад на запасите и в други райони, откакто търсенето стартира да изпреварва предлагането.

Анализатори чакат Саудитска Арабия да разгласи в петък на среща на ОПЕК, че ще удължи и през септември доброволното стесняване на добивите си с 1 милион барела, с цел да поддържа цените високи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР