Цените на петрола продължиха да се понижават в ранната азиатска

...
Цените на петрола продължиха да се понижават в ранната азиатска
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да падат

Цените на петрола продължиха да се намаляват в ранната азиатска търговия през днешния ден, откакто опасенията, свързани със забавянето на световната стопанска система, надвиха над възможния спад на доставките, на фона на оповестеното от Саудитска Арабия редуциране на добива, заяви Ройтерс. 

Сортът Brent от Северно море, който е референтен за европейския пазар, загуби 40 цента или 0,5 на 100 до 75,89 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт поевтиня с 35 цента или 0,5 на 100 до 71,39 $ за барел. И двата сорта скочиха с към $ в понеделник, откакто през уикенда Саудитска Арабия, най-големият експортьор на нефт в света, разгласи, че от юли ще свие добива си с 1 милион барела на ден до 9 милиона барела.

" Страховете от криза, подхранвани от от ден на ден данни, задържат растежа на цените на петрола ", показват анализатори от Phillip Nova. Американските ресурси от бензин и дестилати са се нараснали през предходната седмица надлежно с с 2,4 и 4,5 милиона барела, сочат данни на Американския петролен институт, което подхранва опасенията за спад на потреблението в Съединени американски щати.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР