Цените на петрола продължават да спадат във вторник сутринта след

...
Цените на петрола продължават да спадат във вторник сутринта след
Коментари Харесай

Цената на петрола падна под $95 за барел

Цените на петрола не престават да спадат във вторник сутринта след срив от 3% предходния ден заради сигнали за намаляване на търсенето в Китай и нараснали упования за връщане на иранското гориво на международния пазар.

Техеран изпрати на Европейския съюз формален отговор на плана на съглашение, препоръчан от Брюксел за възобновяване на Съвместния изчерпателен проект за деяние (JCPOA), заяви Bloomberg. По-рано представител на иранското външно министерство съобщи, че основанията за сключване на съглашение, което ще докара до облекчение на глобите против страната, може да се появят " в близко бъдеще ".

Към 9:10 часа българско време цената на октомврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures е 94,22 $ за барел, която е с 0,87 $ по-ниска от тази при затваряне на миналата сесия. В резултат на търговията в понеделник тези договори поевтиняха с $3,05 (3,1%) до $95,1 за барел.

Септемврийските фючърсите за америаканссия пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг е 88,63 $ за барел, което е с 0,77 $ по-малко от крайната стойност от миналата сесия. До затварянето на пазара в понеделник цената на тези контракти понижа с $2,68 (2,9%) до $89,41 за барел.

" Натискът върху петролния пазар се оказва от влошаващите се макроикономически прогнози, като се вземат поради слабите статистически данни от Китай, както и опцията ирански нефт да навлезе на пазара ", сподели Шон Лим, анализатор в RHB Investment Bank Bhd. " Въпреки това, в случай че иранската договорка бъде подписана, ще отнеме известно време, тъй че незабавният резултат няма да е мощен. "

Официални данни от Китай, оповестени в понеделник, демонстрират, че търсенето на нефт в Китай през юли е било с съвсем 10% по-ниско спрямо година по-рано, заради строгите карантинни ограничавания в страната за ограничение на разпространяването на COVID-19. В същото време докладите за динамичността на продажбите на дребно и индустриалното произвеждане в Китай през последния месец, също оповестени на 15 август, се оказаха по-лоши от прогнозите на специалистите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР