Цените на петрола показват противоречива динамика в сряда сутринта преди

...
Цените на петрола показват противоречива динамика в сряда сутринта преди
Коментари Харесай

Пазарът очаква посока от данните за петролните запаси и инфлацията в САЩ

Цените на петрола демонстрират спорна динамичност в сряда сутринта преди публикуването на отчета на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати за положението на стоковите енергийни запаси в страната.

Вниманието на търговците е ориентирано и към данните за динамичността на потребителските цени в Съединени американски щати през юни, които се чака да повлияят на решенията на Федералния запас на идващите съвещания.

Данните за инфлацията ще бъдат оповестени и отчетът на Министерството на енергетиката за енергийните запаси ще бъдат публикувани по-късно през днешния ден.

Цената на септемврийските фючърси за европейския образцов вид Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:15 часа българско време в сряда е $79,14 за барел, която е с $0,26 по-ниска от тази при затваряне на миналата сесия. Във вторник тези контракти нарастнаха с $1,71 (2,2%) до $79,40 за барел.

В същото време августовските фючърсите за американския нефт WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) нарастват с $0,01, до $74,84 за барел. Ден преди този момент цената на тези контрактите се увеличи с $1,84 (2,52%) до $74,83 за барел.

Данните на Американския петролен институт (API), оповестени в нощта на вторник против сряда, демонстрираха ненадейно нарастване на запасите в Съединени американски щати през седмицата, приключваща на 7 юли. Показателят се е нараснал с 3,026 милиона барела, до момента в който специалистите, интервюирани от Trading Economics, чакаха приблизително той да намалее с 200 хиляди барела.

Седмица по-рано комерсиалните петролните ресурси в страната регистрираха понижение с 4,382 милиона барела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР