Цените на петрола не намират единна посока в понеделник, след

...
Цените на петрола не намират единна посока в понеделник, след
Коментари Харесай

Цените на петрола не намират единна посока в началото на седмицата

Цените на петрола не намират единна посока в понеделник, откакто някои вложители прибраха облаги на фона на признаците за прогрес в договарянията сред Съединени американски щати и Иран за нуклеарното съглашение, до момента в който други продължиха да залагат на повишаване на фона на възходящото ползване и рестриктивните мерки в предлагането, съобщи Ройтерс.

Към 8:55 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,30 $, или 032%, до 93,57 $ за барел, откакто по-рано доближи 94 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,18 $, или 0,19%, до 92,13 $ за барел.

И двата бенчмарка нарастнаха с повече от 2 $ в петък, записвайки седми следващ седмичен растеж на фона на продължаващите проблеми с доставките.

„ Инвеститорите прибраха краткосрочни облаги на фона на новините за прогрес в нуклеарните договаряния сред Съединени американски щати и Иран, само че след техническите корекции още веднъж имаше нови покупки, защото се чака световното предложение да остане лимитирано “, сподели Тацуфуми Окоши, старши икономист в Nomura.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън в петък анулира действието на глобите против гражданската нуклеарна стратегия на Иран, до момента в който договарянията за възобновяване на нуклеарното съглашение от 2015 година навлизат в последния си стадий.

Ако Съединени американски щати анулират изцяло глобите против Иран, страната може да усили доставките на нефт, което ще усъвършенства предлагането в международен мащаб.

„ Инвеститорите чакат повече обрати в договарянията сред Съединени американски щати и Иран, като скоро няма да бъде реализирано съглашение “, разяснява Казухико Сайто, основен анализатор във Fujitomi Securities Co Ltd.

„ На пазара продължава да господства оптимизма, като капиталовите банкери предвидиха, че Брентът ще доближи 100 $ за барел, а световното предложение ще продължава да бъде лимитирано, защото ОПЕК+ не реализира задачите си за произвеждане и Съединените щати не покачват доста производството “, сподели той.

Цените на суровия нефт, които към този момент се повишиха с към 20% тази година, евентуално ще надминат 100 $ за барел заради мощното световно търсене, настояват анализатори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР