Цените на петрола леко се понижиха в азиатската търговия днес,

...
Цените на петрола леко се понижиха в азиатската търговия днес,
Коментари Харесай

Петролът леко отстъпи след вчерашния скок

Цените на петрола леко се намалиха в азиатската търговия през днешния ден, откакто във вчерашната сесия скочиха с над 4 на 100, до момента в който пазарът преценяваше вероятността за нарушавания в доставките на фона на спора сред Израел и палестинското придвижване Хамас, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Сортът Брент, който е референтен за Европа, поевтиня с 0,2 на 100 до 87,97 $ за барел, а американският лек недопечен нефт отстъпи 16 цента или 0,2 на 100 до 86,22 $ за барел.

И двата сорта през вчерашния ден нарастнаха с над 3,50 $ поради новините за конфликтите след внезапния спад в нестабилната търговия предходната седмица.

Израел създава доста малко нефт, само че пазарите се тормозят, че ескалация на спора би засегнала доставките от Близкия изток и би задълбочила недостига, който се чака за останалата част от годината.

Израелското пристанище Ашкелон и петролният му терминал са затворени поради спора, оповестиха през вчерашния ден източници.

Боевете биха могли да провалят и напъните на Съединени американски щати за реализиране на доближаване сред Саудитска Арабия и Израел и вероятно обвързвано с това нарастване на добива следващата година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР